Hugo? Jasper! Het lekkerste ding op hete dagen

Het leven in Italië ging gewoon door, terwijl een groot deel van Nederland in de knoop lag met Winston.
Heel Holland bakt deze kunstige maar ingewikkelde vlechtbroden nu alsof we nooit anders hebben gedaan! Op de digitale snelweg vliegen de foto's van goudgebruinde Winstons je om de oren.

"Het is niet toegestaan om deze aflevering vanaf uw huidige geografische locatie te bekijken" wist Uitzending gemist mij te vertellen. Winston was onbereikbaar, dus vermaakte ik me ondertussen met Hugo. Drie heerlijke dagen lang.

Dames, ik kan jullie vertellen, die Hugo, da's pas andere koek! 
Hugo is namelijk een wervelende cocktail op basis van mijn zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, proseccco, bronwater, munt en lime. Hugo beviel zo goed! Dan wil je alle bloemen wel omtoveren tot siroop. En siroop omtoveren tot cocktails. En knopen ontknopen alsof het niks is!
Hugo is een blijvertje!

Maar wat blijkt nou? Zo'n beetje de hele wereld kent hem al! Op de digitale snelweg vliegen de foto's van Hugo je om de oren. Op de ene foto staat hij nog frisser dan op de andere.
Hoog tijd om mijn eigen lekkere ding aan jullie voor te stellen.

Dames, heren, ik kan jullie verklappen, hij heet Jasper en geeft verkoeling tijdens zwoele zomernachten.
Jasper heeft alles in zich om een 'trending topic' te worden. Ik voel het!

recept jasmijnsiroop

50 g verse jasmijnbloemen
7 dl water
700 g suiker
10 - 15 g citroenzuur

Pluk 50 gram witte jasmijnbloemen. De gele jasmijnbloem is giftig!
Doe water en suiker in een pan met een dikke bodem, verwarm en roer totdat de suiker is opgelost. Breng aan de kook, doe de bloemen erbij en laat het mengsel een half uurtje zacht pruttelen.
Laat de siroop afgedekt een dag staan.
Filter de siroop; leg een schone theedoek over een trechter te leggen en giet de siroop erop. Vang op in een pan. 
Verhit en doe het citroenzuur erbij als de siroop tegen de kook aan is. 
Roer tot het citroenzuur is opgelost en giet de siroop in een schone, hete flesjes.

recept cocktail Jasper 

5 dl prosecco uit de koelkast
5 dl bruisend bronwater uit de koelkast
1 limoen
ongeveer 10 blaadjes munt
ijsblokjes
1,25 dl jasmijnsiroop

Doe de munt en de siroop in een grote karaf en stamp zodat het muntaroma vrij komt.
Doe prosecco en bronwater erbij.
Snij twee of drie plakken limoen af, snij ze doormidden en bewaar ze voor de garnering. Doe de rest van de limoen in stukken of schijven in de karaf.
IJsblokjes erbij, roeren en klaar is Jasper!

Jasmijnsiroop is ook lekker aangemaakt met vijf delen ijskoud bronwater op een deel siroop. 
Maak er ook eens waterijsjes of granita van of doe wat jasmijnsiroop door een kopje groene thee.

Kies je toch voor Hugo? Vervang dan de jasmijnsiroop door vlierbloesemsiroop!

Wil je een Hugo zonder alcohol? Klik hier voor het recept van de Ugolino! 

Muziek terwijl u werkt:
It's raining men, The Weather Girls

Geen opmerkingen:

Een reactie posten