venkelbollen met oranjebloesemwater


De een zweert bij Himalayazout, de ander vindt pimentòn de la Vera het enig ware paprikapoeder. Verse koriander verdeelt de wereld in haters en lovers. In huize Italiaans koken met Antoinette ontbreekt het nooit aan venkelzaad.

Kom je aan mijn venkelzaad dan is het huis te klein! Geurig, delicaat, zoet. Het gaat in pesto's en stoofpotjes, in soepen en dressings.
Venkelzaad hier, venkelzaad daar. Venkelzaad voor, venkelzaad na.
En het speelt de glansrol in m'n venkelzaadbollen!

Ze eet haar buikje rond. Zegt dat dat komt omdat ze zwanger is. Ze doet er nog wat poedersuiker bij en likt haar vingers af.
Ze verwacht een tweeling maar dat is het niet...

Hoogzwanger paradeert ze door de kamer. Alleen Chiara blijft in deze positie gewoon elegante als altijd. Maar venkelbollen eet ze als een bootwerker.

Inderdaad ... het komt door dat heerlijke venkelzaad!
Samen met het oranjebloesemwater en de citroenrasp maken de zaadjes deze oliebollen bijzonder zacht zoet van smaak. Daar kun je gewoon niet van afblijven.
En het fijne is, je mag ze het hele jaar maken!

recept venkelbollen met oranjebloesemwater

voor 10 – 12 stuks
5 gram verse biergist
4 eetlepels lauwe melk
40 gram suiker
1 koffielepel oranjebloesemwater
de rasp van een halve citroen
10 gram venkelzaad
3 eieren
250 gram meel
een snuf zout
pindaolie
poedersuiker 

Los de gist op in de lauwe melk. 
Klop de eieren los met de suiker, het oranjebloesemwater, citroenrasp en het venkelzaad.
Voeg het gistmengsel toe aan het eimengsel.
Roer het meel erdoor met een snuf zout.
Laat het meel twee uur rijzen op een donkere, warme plek (bijvoorbeeld een oven die je voorverwarmd hebt tot 50 graden).
Verwarm de olie en test met een stukje brood of de olie heet genoeg is.
Doop twee eetlepels in de olie.
Vorm bollen met behulp van de eetlepels, doop onder en maak het deeg los van de lepels.
Frituur de bollen rondom bruin terwijl je ze keert met de schuimspaan.
Frituur de bollen niet te heet, anders zijn ze hard van buiten en niet gaar van binnen.
Bestrooi met poedersuiker en geef er extra poedersuiker bij.

Muziek terwijl u werkt:
Il futuro che sarà, Chiara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten