gefrituurde courgettebloemen, antipasto

We hebben het steeds meer naar onze zin!
Bloemen op een rokerige achtergrond. Roze in al zijn schakeringen, afgezet met klatergouden ruiten.


We hadden er ook nog eens acht muren vol mee, geen vier. Want het is in Italië heel gebruikelijk om twee badkamers te hebben. Net zo gewoon als het is om in Nederland geen bidet te hebben. Je hoeft er niet voor in een ornamentele villa te wonen. Een gemiddeld rijtjeshuis volstaat!

Doornen in het oog waren het. Jarenlang.
Een voor een hakten ze de tegels eruit. Geknapte kopjes en gebroken ruiten. Dat werkte heel bevrijdend.
We hebben nu vier tinten blauw en wit. Rechtlijnige, zonnige mozaïek.

Zo lelijk als ze waren aan de wand, zo lekker vind ik bloemen op mijn bord.
Bloemkoolartisjokken of gefrituurde courgettebloemen.

recept gefrituurde courgettebloemen, antipasto

10 courgettebloemen van gemiddelde grootte, uit de moestuin of van de gespecialiseerde groenteman
2 eieren
peper
zout
eventueel een lepel gehakte verse kruiden
75 gram droog broodkruim (daar houd je van over maar minder werkt niet prettig)
pindaolie

courgettebloemen schoonmaken


Snij de achterkant van de bloem en verwijder de meeldraden (zie foto)
Houd de bloemen aan de achterkant boven en was ze onder de lopende kraan.
Dep de bloemen droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Voeg eventueel een eetlepel gehakte verse kruiden toe.
Haal de bloemen een voor een door het ei. Laat ze steeds goed uitlekken voor je ze door het broodkruim haalt.
Verhit de pindaolie tot 180 graden.
Frituur de bloemen kort tot ze goudbruin zijn. Een lust voor het oog!

Direct serveren en .... bikken maar!

Muziek terwijl u werkt:
Rock steady, Aretha Franklin

8 opmerkingen:

  1. Mijn courgette plantjes doen net hun best om een mooie plant te gaan worden. Maar over een maand ofzo....dan kan ik het recept uitproberen. Met broodkruim heb ik ze nog nooit gemaakt. Ben benieuwd naar de andere structuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We lopen hier wat voor op het seizoen. Maar.. je weet me te vinden!

      Verwijderen
  2. Hallo Antoinette, heb je onlangs 'ontdekt' en gisteren een pizza gebakken aan de hand van jouw recept. Hij was verrukkelijk. Zal er zelf een blogje aan wijden komende week. Ik ga je volgen.
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik volg jou gezellig terug, leuk Marion.

      Verwijderen
  3. Kom ik aanhollen, rijdt het busje nét weg! Jammer, Antoinette, had zo graag meegesmuld van die heerlijke bloemen. Maar mooi wel zon daar, hè? Ik dacht het al ... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen