Sinaasappelsalade met venkel, pistachenoten en olijven


Ook het zonnetje in huis heeft er nou wel tabak van. Zelfs het stralendste middelpunt ziet inmiddels dof van ellende. Iedereen is verlept. Grauw.
Depri.
Gebrek aan vitamine D. Ernstig tekort aan licht en zonnestralen.

Winter.
Leuker kunnen we het niet maken... maar wel makkelijker!

We nemen maar eens een flink shotje goed humeur.
Maken Siciliaanse sinaasappelsalade, met appeltjes van oranje.
Maandenlang hingen ze onder de zon. Sloegen het allemaal in zich op. Warmte, licht, kleur en frisse zoetheid.

Volg onderstaande instructies.
Neem zo spoedig mogelijk een mooie portie en zie: alle opgekropte zonnestralen komen er in één hap uit!

recept sinaasappelsalade met venkel, pistache en olijven

2 (bloed-)sinaasappels
1 venkelknol van 2 ons (de groene stengels niet meegerekend)
10 zwarte olijven
10 pistachenoten
(verse) oregano
een scheut olijfolie
vers citroensap
zout

Schil de sinaasappels. Snijd ze met een gekarteld mes in dunne plakken en verdeel ze over een groot bord.
Snijd de venkel in dunne plakken en leg erbij.
Versier met olijven, pistaches en wat oregano.
Snufje zout en een scheut olijfolie erover, wat vers citroensap erover druppelen en klaar!
Een kwartier laten marineren en dan serveren.

Alle ingrediënten horen bij elkaar, maar sinaasappel en oregano vormen een gouden duo.

Varieer ook eens met bosui, ansjovis of een paar krullen pecorino.

Muziek terwijl u werkt
La canzone mononota, Elio e le Storie Tese

vrij naar een recept van Nicoló Sorrenti

4 opmerkingen:

  1. Gisteravond gegeten, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je me dat laat weten. Dankjewel!

      Verwijderen
  2. Vanavond gemaakt als voorgerecht voor mijn vriendinnen. Was echt heerlijk! Tante grazie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk om dat terug te horen! Prego, daar doe ik het voor!

      Verwijderen