Pindasoep van somebody else

God weet wat hem tot die stap bracht!
Achtentwintig februari. Weet jij nog wat je deed op de dag dat paus Benedictus XVI aftrad?
En wat at je, of kreeg je van pure commotie geen hap door de keel?
Italië voelde zich van god verlaten.

Sprak er schande van. "En we hebben ook al geen regering!"

Inmiddels zijn we gezegend met Paus Franciscus.
Paus Franciscus houdt van tango. Daar is niets vreemds aan. Maar snoepend van een ijsje las ik gisteren in "Chi" dat hij verschrikkelijk graag kookt!
Hij bezocht in het verleden krottenwijken. Ging daar koken met de mensen, want samen eten verbroedert en heelt zielepijn.

Foodbloggers verbroederen ook. Vanaf deze maand maken zij recepten van andere foodbloggers. Zij koken en eten virtueel samen via de foodblogswap.
En laat ik deze maand nou gezegend zijn met de mooie blog van Eetlust.
Els heeft een blog vol originele recepten en verhalen. Gaat dat zien!
Mis ook haar recensies van oude kookboeken niet!
Ik koos dit recept en maakte daarop een wat Aziatische variant.

Pindasoep.
Dat at ik op de dag dat Benedictus aftrad.

recept pindasoep van Els op z´n Aziatisch

per persoon 1 ei
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram aardappel
175 gram winterwortel
1 puntpaprika
1 verse rode peper met zaadlijsten
1 duimpje gember
een scheutje pinda-olie
4 eetlepels pindakaas
3 blaadjes djeroek peroet
1 liter groentebouillon
250 ml kokosmelk
zout
verse koriander

Kook per persoon een ei hard.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappel en de wortel en hak in blokjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en verwijder de zaadlijsten niet, tenzij je een mildere soep lekker vindt. Hak fijn.
Doe een scheut pinda-olie in de pan en bak hierin alle groenten, knoflook en peper zachtjes een minuut of vijf, totdat de ui glazig kleurt. Rasp de gember en bak mee.
Roer de pindakaas door de groenten en voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de pindakaas goed is opgelost. Voeg de kokosmelk en drie blaadjes djeroek peroet toe. Laat 20 minuten pruttelen.
Verwijder de djeroek peroet. Pureer de soep met de staafmixer, controleer op zout en serveer met gehalveerde eieren en wat verse koriander.

Muziek terwijl u werkt:
Somethin' else, Cannonball Adderley
Knolraap en lof, schorseneren en prei, Drs. P

3 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit!

    en wat een leuke label: grensoverschrijdend gedrag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anonymous3/28/2013

    Oh dit is zo'n lekker soepie....geweldig heb nog de smaak in mijn mond!!! Heel goed gedaan Antoinette !!

    Groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen