Stoere jagerskip, pollo alla cacciatora

Inzending foodblogevent januari "creatief met kip". Gehost door Levine van Uit de keuken van Levine

Dit had een woest aantrekkelijk recept moeten worden voor wild zwijn. Maar hé, soms loopt het anders in het leven!

De jager belde af. Verschoof onze afspraak in verband met ziekte. En zo gingen we over de deadline, het jachtseizoen was afgelopen.
Valt niet aan te tornen, op straffe van verlies van je jachtvergunning.




Dus dat wilde zwijn scharrelt hier nog rond.
Op haar dooie akkertje staat ze 's nachts te ronfen, te gnorken en te wroeten. Soms zelfs in de tuin van een kennis. Liefst samen met haar kroost, op zoek naar eten. Een herrie dat ze maken! Slapeloze nachten heeft de kennis ervan.

Ooit liep ik de "percorso della salute" in een dorp verderop in de Valpolicella. Ik deed keurig de oefeningen. En terwijl ik in de ringen hing, zag ik het daar liggen... In het hoge gras, een jong van een wild zwijn! Afgeschoten.

Een dier doden, daar is niks mis mee. Mits het vlees bestemd is voor menselijke consumptie. Maar schieten om te schieten, dat is voor mij over de grens.
Dagenlang liep ik rond met dat jong, gebrand op mijn netvlies.

Mijn jager schiet niet om te schieten. Dat niet. Toch hoop ik stiekem dat hij geen buit maakt op de dag dat ik met hem mee ga op jacht.

recept voor stoere kip op jagerswijze, voor helden zoals ik

4 kippendijen van kippen die een fijn leven hebben gehad
3 eetlepels olijfolie
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 flinke teen knoflook
1 rood pepertje
1 glas rode wijn
een blik gepelde tomaten
1 tak rozemarijn
een paar blaadjes verse salie
peper en zout naar smaak

Braad de kippendijen per twee stuks in ongeveer tien minuten rondom bruin. Snipper de ui, snij de wortel en de bleekselderij in kleine blokjes. Hak de knoflook en het pepertje fijn.
Voeg de groenten, de knoflook en het pepertje toe en bak zachtjes totdat de ui glazig is.
Blus met de wijn, laat verdampen en voeg de tomaten, de rozemarijn en salie toe.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer drie kwartier stoven.
Voeg eventueel nog wat water toe.
Breng op smaak met peper en zout en controleer of de kip gaar is.

Muziek terwijl u werkt:
How funky is your chicken, Jackson 5

4 opmerkingen:

  1. Antoinette,

    Met of zonder everzwijn zo een jachtgerecht is taal naar mijn hart. Mooie inzending voor het foodblogevent.

    Bon weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeer lekker. Leuk artikel trouwens. Grtz, NM

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt allemaal. Bart, het is uit het leven gegrepen!

    BeantwoordenVerwijderen