Italiaanse penicilline

Kuchend en reutelend sleepten wij ons door de dagen. Op zeebenen. Galmende, knallende heethoofden. Troebele blikken en ogen die bijna uit hun kassen plopten. Gedempt gehoor. Kaalgeslagen strottehoofden en verstopte neuzen.

Gekneuter op de vierkante meter. Pyjama's en  trainingspakken. Sloffen en antislipsokken. De verwarming roodgloeiend en de lucht betrokken.

Er werd diep in de voorraadkast getast. Zo overleefden wij.
Maar waar knapten wij van op?
Van groentebouillon voor wie het even niet meer trekt! Onze Italiaanse penicilline. Driewerf hoera!
Zo kwamen wij weer boven.

recept Italiaanse groentebouillon

1,25 liter water
1 flinke winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 flinke tak platte peterselie
een paar blaadjes verse salie
1 theelepel venkelzaad
1 sjalot
peper en zout naar smaak

Maak de groente en kruiden schoon en zet op met het water. Laat de bouillon drie kwartier trekken en zeef. Serveer direct met soepstengels of beschuit.

Muziek terwijl u werkt:
Feeling good, Nina Simone

5 opmerkingen:

  1. Ha op de salie na en de toevoeging van vermicelli, precies wat er hier geserveerd is.
    Op ieders gezondheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bah! Blij dat jullie weer een beetje opknappen!
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn weer op de been inmiddels, dankzij ons dagelijks kopje Italiaanse penicilline!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjee, in mijn ervaring gaan de meeste Italianen met griep of verkoudheid meteen naar de dokter om farmaceutische penicilline af te dwingen. Deze bouillon lijkt me een stuk gezonder.

    Enne, rustig aan, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij de farmacia op de hoek is het altijd een gezellige drukte. Voor elk pijntje een pil. Lekker toch? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen