Gekneuter op de vierkante meter. Pyjama's en trainingspakken. Sloffen en antislipsokken. De verwarming roodgloeiend en de lucht betrokken.
Er werd diep in de voorraadkast getast. Zo overleefden wij.
Maar waar knapten wij van op?
Van groentebouillon voor wie het even niet meer trekt! Onze Italiaanse penicilline. Driewerf hoera!
Zo kwamen wij weer boven.
recept Italiaanse groentebouillon
1,25 liter water1 flinke winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 flinke tak platte peterselie
een paar blaadjes verse salie
1 theelepel venkelzaad
1 sjalot
peper en zout naar smaak
Maak de groente en kruiden schoon en zet op met het water. Laat de bouillon drie kwartier trekken en zeef. Serveer direct met soepstengels of beschuit.
Muziek terwijl u werkt:
Feeling good, Nina Simone
Ha op de salie na en de toevoeging van vermicelli, precies wat er hier geserveerd is.
BeantwoordenVerwijderenOp ieders gezondheid!
Bah! Blij dat jullie weer een beetje opknappen!
BeantwoordenVerwijderenXXX
We zijn weer op de been inmiddels, dankzij ons dagelijks kopje Italiaanse penicilline!
BeantwoordenVerwijderenTjee, in mijn ervaring gaan de meeste Italianen met griep of verkoudheid meteen naar de dokter om farmaceutische penicilline af te dwingen. Deze bouillon lijkt me een stuk gezonder.
BeantwoordenVerwijderenEnne, rustig aan, hoor.
Bij de farmacia op de hoek is het altijd een gezellige drukte. Voor elk pijntje een pil. Lekker toch? ;-)
BeantwoordenVerwijderen