Italiaans kerstmenu van Sardinië, deel 3 Meringata met saffraan, granaatappel en amandelen, met frambozen-vanillesaus

Meer lezen →
Dromen van hoe het zou zijn, Kerst op Sardegna. Een eiland. Dat moest het worden! Afsluiten in stijl.

Ik pakte mijn spullen. Als vertrekpunt koos ik de Sardijnse sospirus. Meringue met amandelen. Zoete nalatenschap van de Arabieren.

Sardegna kreeg vorm.
Herinneringen werden opgehaald. Saffraan gaf warmte, kleur, diepte.
Daarna raakte ze vervuld van kerstgedachten. En vruchten van het land gingen samen met vruchten van over zee. Zij leefden samen in verrukkelijke harmonie en bezorgden jullie allen een Vrolijk Kerstfeest.

Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
6 Reacties

Italiaans kerstmenu van Sardinië, deel 2 hoofdgerecht en bijgerechten

Meer lezen →
Boers is het. Bar eenvoudig. Brood, olijven, kaas.
Soep van blanke pitten en venkel.
Een stuk groot vlees. Bonen, aardappels en knollen.
Een gemiddeld Italiaans kerstmenu.

Het raffinement zit misschien in het aantal gangen, een extra antipasto of bijgerecht. Het zit 'm zeker in de kwaliteit van de ingrediënten. Tel daarbij op dat de gerechten een voor een con amore worden bereid. Met wijn worden overgoten.
En dan is het culinaire geheel meer dan de som der delen.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
2 Reacties

Italiaans kerstmenu van Sardinië, deel 1 antipasto en voorgerecht

Meer lezen →
Het laatste blad van de kalender. Beschreven, bekrast en beduimeld.
Sinterklaas en Santa Lucia. Voorstellingen en partijen. Kerst, Oud en Nieuw.
Ovviamente, de verjaardag van mijn jongste zoon. In het handschrift van een beginner. Groot.

Dit weekend begint het hoogseizoen. Scambiamo gli auguri! Avond aan avond. Soms zijn we ook 's middags al in de gelegenheid om handen te schudden. Via school en vereniging. In restaurants, pizzeria's, op pleinen en bij de mensen thuis.
Wij wensen elkaar vast prettige Kerstdagen toe.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
2 Reacties

Hartige taart met snijbiet en scamorza affumicata

Meer lezen →

Een vergeten groente? Nou, sinds afgelopen zaterdag heb ik haar weer top of mind!

Op verzoek van een verstrooide vriend bakte ik taarten. Zoete en hartige. Omdat hij afstudeerde op al weer het derde vakgebied.

Met vage ideeën ging ik naar binnen bij de groenteboer. En alles werd ineens duidelijk. Een taart met snijbiet moest er komen! Lang geleden. Onterecht!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
3 Reacties