risotto met asperges

Meer lezen →

De koningin der groenten wordt ze genoemd, de asperge. Een fiere, blanke en ranke verschijning met een majestueuze delicate smaak.
In mijn studententijd zag ik een huisgenoot deze witte heerseressen eens meedogenloos onthoofden, terwijl het voetstuk ongemoeid werd gelaten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
8 Reacties

Gianduia, lekkerder dan Nutella

Meer lezen →
Nessuna fede calcistica?!
Vol ongeloof bekeek de badmeester ons nog eens goed vanachter zijn zonnebril.
Pensa! Zoonlief & Zoonlief ancora, ancora. Maar dat ik, als volwassen vrouw, nog steeds voor geen enkel voetbalteam warm liep. Nog niet bekeerd was tot Hellas, Chievo of sterker nog, Juventus. Van God los was ik wat hem betrof. En eigenlijk al zielloos ten onder.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
17 Reacties

Panini, Italiaanse broodjes

Meer lezen →

Dol zijn ze er op. Ciabatta’s, tartarughe, rosette en mantovane gaan als zoete broodjes in grote papieren zakken met kilo’s tegelijk over de toonbank van de bakkerij. 
Bij de hoofdmaaltijd mag het dagelijks brood niet ontbreken want vlees, groenten en Italianen kunnen niet zonder. Mijn schoonvader vertelde me eens dat het hem zonder il pane niet eens lukt een secondo te eten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties

Risi e bisi, erwtjes op z'n Venetiaans

Meer lezen →
In de winter kan het ook hoor, dan behelpen we ons met diepvries maar de lente begint in de Veneto pas echt als er weer verse erwtjes zijn en de risi e bisi alom op tafel staat.

Massaal gaan we dan aan de erwtensoep waar de Noord-Italiaanse harten sneller van gaan kloppen. Of is het toch een risotto, die risi e bisi? Nou, het is iets precies er tussenin, vlees noch vis, geen ja geen nee maar wel zonnig lekker! Het is... primavera.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

Pesto van tuinbonen, marò, pesto di fave

Meer lezen →
Inzending foodblogevent april 2012

Het was een lunch met alle voors en na's, compleet met toeters en bellen, alles erop en eraan. Zo'n middagmaal waar je u tegen zegt, 's middags tegen een uur of vier, als je gegeten en gedronken hebt voor nog minstens de rest van de dag. Geen boeh, geen bah, geen pap, alleen nog maar u.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
10 Reacties

risotto met artisjokken

Meer lezen →
Lente in Italië. Oh heerlijk!
Dat is zon, bloeiende amandelbomen, pasgeboren lammetjes, kwetterende vogels, asperges, artisjokken, erwtjes, tuinbonen en ontluikend geluk!

Ja en nee.
Veel Italianen zitten vandaag toch nog binnen te kniezen. Ondanks de stralende zon en die strakblauwe hemel.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

Caponata, Siciliaanse melting pot

Meer lezen →
Wij reden eens van Verona naar Sicilië.
In het hart van Rome gingen we overnachten bij een vriend.
Wat wil je daar, toeteren of betoeterd worden? Wij werden hoorndol.
Kruisjes sloeg ik richting het Vaticaan, klein en benepen prevelde ik Weesgegroetjes, om in godsnaam maar zonder kleerscheuren door het verkeer te komen.
Baat het niet dan schaadt het niet.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties