Hemelse pompoensoep uit de Valpolicella

Meer lezen →
Wij genoten na een hete zomerdag van een hemels menu vergezeld van witte, gele en rode lichtpuntjes in de heuvels van de Valpolicella.

Sommige dingen wennen nooit.

Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

Gevulde inktvis / calamari imbottiti

Meer lezen →
Een dieet is niets voor mij.
Dr. Frank die over mijn schouder een blik werpt in de pannen en mismoedig het hoofd schudt. Sonja Bakker die in mijn achterhoofd met een vermanende vinger zwaait als er een rits appelbollen in de oven staat (nadat eerder die week crème caramel, appelgebak, frolline en sorbetto het licht hadden gezien). Dieetgoeroes die het toejuichen dat ik een uur ben gaan zwemmen. Nee, aan mijn lijf geen polonaise.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
5 Reacties

Pasta met olijfolie, boter en kaas / pasta in bianco

Meer lezen →
Het griepvirus tiert al een tijdje welig in huize Italiaans koken met Antoinette.
Gisteren begonnen we gezamenlijk aan ons tweede rondje in de influenzamolen. Boodschappen doen zat er niet in, dus besloot ik een doeltreffende en smakelijke maaltijd voor te schotelen van ingrediënten die ik altijd in huis heb.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
3 Reacties

pasta met broccoli, kerstomaten en garnalen

Meer lezen →
Flower power
Alessandro kan heerlijk koken en dat komt mooi uit, want hij is kok. Waarmee ik maar wil zeggen, niet alle koks kunnen koken.

Hij flierefuit met een gezonde dosis fantasie door het leven. Zijn vak oefent hij uit met precisie en nonchalance, met eenvoudige creativiteit. Alessandro staat boven de stof, maar het zal hem worst wezen.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

Aubergine alla parmigiana, melanzane alla parmigiana

Meer lezen →
Waarschijnlijk zijn melanzane alla parmigiana als variant op Griekse moussaka ontstaan. Het gerecht komt vrijwel zeker van Sicilië dat ooit onderdeel uitmaakte van het Magna Graecia. Maar Italië zou Italië niet zijn als over de herkomst van dit beroemde gerecht niet werd gestreden.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
19 Reacties

.. een sapje of een ristretto?

Meer lezen →
Deze party pooper doet niet gezellig mee aan de maandagochtenddip. Dat is nou net de dag waarop ik meer energie heb dan op andere doordeweekse dagen, dus je hoort mij niet klagen over het begin van een nieuwe week.

Hoe dat mogelijk is?
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

Vissoep op vrijdag

Meer lezen →
Met mijn wiskundige vaardigheden is het triest gesteld, de bijlessen van mijn vader ten spijt. Toen het moment daar was dat ik het vak uit mijn pakket moest verwijderen zei hij troostend:
"Ach, zeiden de oude Grieken al niet dat wiskunde voor stommelingen is?"
Zijn woorden zeiden mij meer dan de stelling van Pythagoras; mijn vader was wiskundeleraar.

Jaren na deze opmerking ging hij filosofie studeren en heeft hij die studie voortreffelijk afgerond.

Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties