Ossibuchi alla milanese, kalfsschenkels uit Milaan

Midden op de vlakte. De Dom van Da Vinci, de Galleria Vittorio Emanuele en Via Monte Napoleone. Een haastig kloppend financieel hart, design, dure auto's en hoge mode. Milaan.

Een stad vol tegenstellingen! Want neem nou ossibuchi alla milanese. Deze "beenderen met gat" zijn uiterst traag en klassiek. Niks snels of moderns aan te ontdekken (op dat laatste snufje Himalayazout na dan). 
Om van risotto alla milanese nog maar te zwijgen!

Drukte van belang, auto's razen, modellen paraderen en wij trekken ons terug in La Cucina. 
Terwijl het vlees langzaam gaart, zetten we nog een boom op. 
Dat komt, wij keken door de gaatjes en zagen het licht!

recept ossobucco alla milanese

4 kalfsschenkels van ongeveer 250 gram
bloem
50 gram boter
1 lepel gezeefde tomatensaus
0,5 dl droge witte wijn
2,5 dl vleesbouillon of fond
peper
een snufje zout

Voor de gremolata
platte peterselie
de naalden van een takje rozemarijn
rasp van een halve citroen
een half teentje knoflook

Bestuif de schenkels op een bord met bloem. Snipper de ui heel fijn en bak zachtjes in de boter tot ze glazig is. Schep de ui uit de pan en doe de schenkels erin. Bak ze rondom bruin, en voeg beetje bij beetje de wijn toe. Als de wijn verdampt is ui terugdoen in de pan, samen met de tomatensaus, de bouillon, peper en zout.
Laat ongeveer een uur stoven, totdat de schenkels zo gaar zijn dat het vlees makkelijk van het bot los komt.

Maak ondertussen de gremolata.
Pel het teentje knoflook en snijd het door. Gebruik de helft en hak heel fijn op een keukenplank, samen met de peterselie, rozemarijn en citroenrasp.
Als het vlees gaar is voeg je de gremolata toe. Roer door en laat nog 10 minuten pruttelen.
Onweerstaanbaar met risotto alla milanese.

Muziek terwijl u werkt:

5 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Antoinette,

    Lekker om wakker te worden met zo een heerlijk stoofgerecht. Krijg er meteen zin in. het lekkerste vlees om de gaten.

    Maak er een mooie zaterdag van!
    Gereon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, ossobucco! Ik vind hem zo ook het lekkerst. Probleem is wel in NL om aan malse schenkels te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De volgende keer wanneer ik bij 'mijn Turk' ben, (Hij is overigens Marokkaan, maar dat maakt niet uit...), neem ik kalfsschenkel mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat verkoopt de Nederlandse slager eigenlijk wel? Oefff. Leve de Turk/Marokkaan. Wat zei je ook al weer? O ja: "Dat zijn tenminste niet van die zeurslagers." Je hebt helemaal gelijk Es!

    BeantwoordenVerwijderen