spaghetti cacio e pepe

De goed gevulde Arena ligt aan de in gymschoenen gehulde voeten van Giorgia.  Een van de mooiste stemmen die Italië rijk is. Geen sterallures, geen divagedrag. Een pianist die hard gaat, een bassist die falsetto zingt, alle registers gaan open. Giorgia rent en danst zingend over het podium alsof het niks is. Een achtergrondkoor heeft ze niet nodig, de stem van Giorgia is avondvullend. En als ze dan ook nog doorlinkt naar Stevie Wonder en Amy Winehouse ga je als een gelukkig mens naar huis.

Cacio e pepe, net zo gewoon, goed, Romeins en lekker als Giorgia zelf. Stevig, romig en met zwarte accenten. En je krijgt er een energie van!

recept spaghetti cacio e pepe

400 gram spaghetti van een uitstekend merk
180 gram pecorino romano
versgemalen zwarte peper, houd ongeveer 2 afgestreken koffielepels aan voor deze hoeveelheid pasta, maar stel naar smaak bij
het water waarin de pasta gekookt is

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een grote kom klaar, rasp de kaas en maal de peper alvast.
Giet de pasta af maar gooi het water niet weg.
Doe de spaghetti in een grote kom en doe er de helft van de kaas, de peper en twee flinke eetlepels kookwater bij. Meng goed. Doe er nog wat kaas en vocht bij op dezelfde manier. De bedoeling is dat je een romig geheel krijgt, dat de kaas smelt in het kookwater en dat er geen kookvocht in de kom achterblijft. Is dat wel het geval, dan voeg je nog wat kaas toe. Wordt het geheel te droog, dan doe je er juist nog wat kookwater bij.
Direct serveren met nog wat pecorino ter versiering.

Muziek terwijl u werkt:
Nessun dolore, Giorgia (Battisti)
E poi, Giorgia
La gatta, Giorgia
Vivi Davvero, Giorgia
Love is a losing game, Amy Winehouse

3 opmerkingen:

  1. Pas sinds kort maak ik pasta op ongeveer dezelfde manier. Echt een nieuwe aanwinst! Laatst met buffel mozarella, was lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nullam Microwaveum9/28/2012

    Heeeeeel lekker!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.