Omelet met courgette, frittata di zucchine


Vierkant tegen was ik. Koekepan moest en zou koekenpan worden.
Afijn.
Koekenpan, ook al bak je nóóit één pannenkoek. Laat staan twee!
Die "n" erbij stond niet voor meervoud, zei de Taalunie in 1995. Gelukkig maar, want wat moet je aan met een hele batterij koekenpannen als je dan toch een pannenkoek bakt?

Hier volgt een recept voor één omelet uit de koekenpan. Vindt de Taalunie vast niet erg. Let wel, de omelet is voor herhaling vatbaar.

recept frittata di zucchine

300 gram courgette
olijfolie
6 eieren
2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
zout en peper

Snijd de courgette met een groenteschaaf (groentenschaaf?) in dunne plakken. Bak vijf minuten op matig vuur in de olijfolie.
Klop de eieren los en meng ze in een kom met de gebakken plakjes courgette, peterselie, zout en peper.
Schenk het eimengsel in de koekenpan en bak de frittata aan een kant goudbruin.
Pak een deksel van dezelfde grootte als de pan, schuif er de frittata voorzichtig op en draai hem om. Bak nog een minuut.

Meteen serveren, bijvoorbeeld met een tomatensalade met munt en knapperig brood.

Muziek terwijl u werkt:
Sing a simple song, Sly and the Family Stone

3 opmerkingen:

  1. Vreselijke taal, dat Nederlands! Blijf lekker in Italië, dan heb je van de N ook geen last.
    Kun jij me trouwens vertellen wat de bewaartijd van pancetta aan een stukje is? Ik heb authentieke Italiaanse in huis )Morelli) en vandaag aangesneden. Volgens mij is het niet gerookt, dus hoe lang kan het dan bewaren? En wel of niet in de koelkast?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nnou Nnell Nnijssen, over die pancetta hè, ik heb echt géén idee.. Ik koop het nooit zo aan een stuk. Haal bij de versafdeling wat ik nodig heb. Ik zou het wel in de koelkast leggen, zoals je dat met andere soorten spek ook doet. Praat eens met @WildVleesch Die kan het je vast vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen