Stoofpotje met kip uit de Veneto, pollo in umido

Languit bakken en braden in de zon, of toch liever in de schaduw met zonnefactor 30 en een flinke zonnebril?
Doet u mij dat laatste maar. Van buiten goudbruin graag en van binnen ook lekker langzaam. Dat voelt goed!

Trouwens, datzelfde wens ik mijn kippebouten vandaag ook toe. Niks op de barbecue, weg met het zwart-gebladderd kippenvel en die zielige roze binnenkanten. Dat kan geen barbecuesaus toch nog goed maken?

Pak een pan met een flinke bodem en een zwaar deksel en laat die het werk op hun gemak doen, voor het lekkerste resultaat.

recept stoofpotje met kip uit de Veneto, pollo in umido

4 kippenbouten van kippen die een goed leven hebben gehad
olijfolie
1 ui, klein gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in blokjes
1 wortel, in blokjes
de naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijn gesneden
een glas droge witte wijn
200 gram gepelde tomaten in stukjes
1 eetlepel gehakte platte peterselie
1 teen knoflook, gekneusd
peper en zout
2 dl groentebouillon

Schroei de kippenbouten per twee rondom dicht in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.  Leg de bouten op een bord en houd warm.
Bak de ui, bleekselderij, wortel en rozemarijnnaaldjes tot de ui glazig is.
Blus met de wijn en voeg de gepelde tomaten, peterselie en knoflook toe.
Doe de bouten terug in de pan en laat drie kwartier tot een uur zachtjes stoven.
Voeg eventueel wat groentebouillon toe, als de saus teveel indikt.

Muziek terwijl u werkt:
Shake a tail feather, The Five Du-Tones

1 opmerking:

  1. Wow, met die muziek is het al swingende kip!
    Ik gebruik ongeveer dezelfde ingrediënten ook vaak met rundvlees. Dat wil zeggen, als we rundvlees eten. Maar die swingende kip is een leuke voor de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen