Salsa verde, peterseliesaus uit de Veneto

Het is de trend van het moment op de oogstfeesten (sagre) in en om Verona.
Zeker, dansende ouderen horen bij een sagra zoals sterren horen bij de hemel.
La mazurka is nog steeds niet uit, de polka wordt nog altijd gedanst en de wals zal nooit uit de mode raken maar op dit moment staan ze rijen dik voor de line dance!

Verrast keken we onze ogen uit. Het was alsof we de wave in de muziektempels van de jaren tachtig herbeleefden.
Eerst de hele groep strak naar links en daarna helemaal synchroon naar rechts. Overgave en plezier straalden ervan af.
Afkoelen na een bloedhete dag doen ze hier dus zo. Krasse knarren, ik neem er mijn cowboyhoedje voor af!

Wij jongeren speelden voor muurbloem, keken liever. Bij al die nazinderende hitte kon ik eigenlijk ook aan niets anders denken dan aan salsa.
Salsa verde met een frisse tintel! Bij gekookt koud vlees, bijvoorbeeld kalfs- of runderschenkel of tong, maar bij vlees net van de barbecue past het ook prima!

recept salsa verde 

40 gram platte peterselie
10 blaadjes munt
1 sneetje oud witbrood
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olie
peper
zout

Hak de kruiden fijn. Week het brood in de azijn laat 20 minuten staan en wring goed uit. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Ter variatie kun je er ook eens kappertjes en ansjovis doorheen doen.

Muziek terwijl u werkt:
La mazurka di periferia, Raoul Casadei
Tango della gelosia, Raoul Casadei
La vida es un carnaval, Celia Cruz

1 opmerking:

  1. Anonymous8/22/2012

    Wat een leuke Blog kom ik hier tegen...laat ik nu net volgende week naar Verona gaan :-)

    En wat een heerlijke recepten!

    Saluti, Karen

    BeantwoordenVerwijderen