zomerse erwtensoep met munt

Reil en zeil, smelt voor de zon,  strand ergens, duik erin, spring op je fiets, klim op, vlieg de laan uit, lucht je hart en .. ga vooral niet te lang in de keuken staan.

Mocht de ster die schitterde door afwezigheid de temperatuur dit weekend zelfs opzwepen tot abnormale hoogten, trek dan je diepvries open en maak een verfrissend snel zomers soepje.
Zo makkelijk, dat kun je gewoon geen koken meer noemen. En de smaak? Uitmuntend!




recept zomerse erwtensoep met munt

1 bosuitje
1 sjalot
een halve rode ui
1 aardappel
1 eetlepel olijfolie
1 (kippen-)bouillonblokje
450 gram diepvrieserwten
8 + 4 blaadjes munt
50 ml slagroom
zout
peper

Was de bosui en snijd lelijke stukken weg, pel en snipper de sjalot en de rode ui.
Schil de aardappel, was en snijd in kleine blokjes. Doe de olijfolie in de pan en bak de aardappel en uien totdat deze glazig zijn. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe er 350 gram erwten bij, breng aan de kook en laat 5 minuten garen. Was en droog de munt en doe 8 blaadjes in de soep.
Doe de slagroom erbij, pureer en breng op smaak met zout en peper.
Doe de rest van de erwten bij de soep en breng aan de kook. Laat garen totdat de hele erwten naar je smaak zijn. Snijd de munt fijn.

Serveer de soep gegarneerd met munt en geef er brood en kaas bij. Of hummus!

Muziek terwijl u werkt:
Hair, let the sunshine in

2 opmerkingen:

  1. Hoeveel van de zelfgemaakte kippenbouillonpasta ( jouw recept! ) gebruik je eigenlijk op een liter water? 1 eetlepel of zo? Ik heb geen idee. Alvast bedankt voor het beantwoorden! Groetjes. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn kippenbouillonblokken zijn zouter dan die uit de winkel. Begin dus met minder dan je gewend bent en proef ;-)

      Verwijderen