sardientjes uit de Veneto, sarde in saor

Vakantieleed

hutten sleuren
sardines in blik
karavaan
immer geradeaus

kouwe drukte
38 Grad
langzaam rijden
immer geradeaus

Abschleppdienst
Stunden warten
gute Fahrt
immer geradeaus

tunnelvisie
hoera!!
de camping is in zicht!!

recept sarde in saor, antipasto voor 8 - 10 personen

500 gram verse sardines
bloem, zoveel als nodig
pindaolie om te frituren
zout
olijfolie
1 kg uien in dunne plakjes
1 glas witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
peper en zout
1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels rozijnen

Verwijder de koppen en de ingewanden, de staarten niet afsnijden. Was ze, sluit ze en haal ze door de bloem.
Wel de rozijnen in lauwwarm water.
Frituur de vissen krokant in de olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze dan met zout.
Verwarm de olie in een pan en bak de uien glazig, doe het deksel erop en stoof ze tot ze zacht zijn. Voeg de suiker en de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog twee minuten doorkoken en neem dan van het vuur.
Verdeel de sardines over een schaal en strooi de pijnboompitten en de rozijnen er over uit. Eindig met het warme ui - azijnmengsel. Laat het gerecht afkoelen en minstens een dag of liever twee dagen marineren in  de koelkast.
Serveer koud, eventueel met plakken gegrilde polenta erbij.

TV en muziek terwijl u wacht:
Hotel inspectors, Fawlty Towers
Lift up your minds, Hi-de-hi

Feelings, Richard Clayderman

2 opmerkingen: