Koude kalkoensalade

Het is drie dagen feest en het rijmt op carnaval, rara wat is dat? 
Van intellectuele hersenpijnmuziek tot stampende funk, van oud VVD-ers tot 5-jarige soulmannetjes, van tijdloze podiumbeesten tot jonge blommen in soepjurken, van al dertig jaar hetzelfde liedje tot nog nooit vertoond. 
Het North Sea Jazz festival! 

Dit recept is speciaal voor iedereen die sinds maandag last heeft van rusteloosheid, trillerigheid, chagrijnigheid, hoofdpijn, huilen, slapeloosheid, agressie en andere ontwenningsverschijnselen. Onthoud, er is Hoop, ik heb haar zelf gezien!

Zodra de koude kalkoen door je systeem fladdert, verschijnt er een vette glimlach op je gezicht, gooi je alle hens in the air en roep je "Yeah!" 
All right!

recept koude kalkoensalade

500 gram gebakken kalkoen in blokjes, afgekoeld
170 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels kappertjes
peper
zout
rucola, klein gesneden

Roer de kappertjes door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Doe het vlees erbij en roer goed door. Zet de vleessalade een paar uur in de koelkast.
Serveer de salade gegarneerd met wat rucola en geef er gesneden brood bij.

Je kunt de cold turkey natuurlijk ook vervangen door funky chicken, al naar gelang de algehele gemoedstoestand.

Muziek terwijl u werkt:
Esperanza Spalding, Jazz ain't nothing but soul
Macy Gray, Relating to a psychopath
Janelle Monae, Smile
Waylon, Wicked Way
D'Angelo, Untitled
Ray Charles, Shake your tail feather

3 opmerkingen:

  1. Anonymous7/12/2012

    Een belangrijke kookregel, sla van wat voor soort dan ook NOOIT snijden. Als je het wil verkleinen gewoon breken of in geval van rucola gewoon zo houden. Sorry moest ik even kwijt. Groet Gwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dan verlept ze eerder. Maar hier gaat het om een paar blaadjes, die je, als een kruid over de vleessalade strooit en bovendien meteen opeet, zodat van verleppen sowieso geen sprake is. En van mij mag je de rucola ook scheuren hoor!

    BeantwoordenVerwijderen