Thuiskoks en topkoks, zet Italië op de kaart!

Een flinke aardbeving. Twee.
Mensen zijn getroffen, gebouwen zijn getroffen, Emilia is getroffen.
Italië heeft een open wond.

Zachte heelmeesters? Hoeven we niet meer.
Italiaans koken met Antoinette zegt:
Help Italië door haar op de kaart te zetten!

Geef de slachtoffers uit Emilia een dak boven hun hoofd, laat Appie en Dirk links liggen en haal een echte Italiaan in huis.
Pak geen namaakitaliaan uit het schap, ga niet voor een fopkwaliteit maar neem iets écht moois mee, helemaal uit la bella Italia in het algemeen of uit Emilia Romagna in het bijzonder. Help door D.O.P. of  I.G.P. gewaarmerkte voedingsmiddelen (zie foto) of D.O.C. en D.O.C.G. gekeurde wijnen te kopen.
Dat smaakt niet alleen beter dan enig huismerk, het voelt ook nog eens goed!

Eet Parmigiano Reggiano, bijvoorbeeld middels "Red een kaas", koop Grana Padano, gebruik balsamico-azijn uit Modena, drink een glas Lambrusco en geniet van Parmaham, om maar eens wat Emiliaanse pijlers op te noemen en help zo de mensen en de producenten in het rampgebied hun baan te behouden. Huis en haard kwijt zijn is al erg genoeg.
Je steunt zo ook nog eens de Italiaanse economie die hard is geraakt in één van de weinige sectoren die nog floreren: de voedingsmiddelenindustrie.

Kook als thuiskok én als topkok nog vaker met échte Italiaanse producten, of organiseer een compleet benefietmenu!
Kijk eens naar mijn recepten, loop eens binnen bij de speciaalzaak en bij de supermarkt. Hier vind je ongetwijfeld inspiratie voor een bijzonder geslaagde avond.
Enneh, doe het niet als een Italiaan, morgen, maar als een Nederlander; vandaag nog!

Grazie!

Muziek terwijl u helpt:
Cercami, Renato Zero

6 opmerkingen:

  1. Antoinette,

    Mooie actie!

    Gereon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bravo! Het hart op de juiste Plaats.
    Diets

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe mee! Tijdens mijn wekelijkse lessen Italiaans koken zet ik de regio in de kijker en kook ik met DOP producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb middels "red een kaas" de dakloze kazen een onderkomen & waardig einde in mijn eigenste keuken beloofd ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed zo Paul en aceto balsamico DOP misstaat in jouw cucina ook zeker niet!

      Verwijderen