Siciliaanse vispakketjes uit de oven

Twee dagen geleden begon het hier plotseling stevig te zomeren en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. En zo komt er dit weekend weinig tekst van Italiaans koken met Antoinette. Of tanto arrosto e poco fumo anders gezegd, want het recept staat er. Als een huis!

Vispakketjes uit Sicilië, stralender kan niet.
De ingrediënten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Laat de zon thuis schijnen in alle seizoenen en onder alle weersomstandigheden.
Voelen jullie het ook?


recept Siciliaanse rode mul uit de oven

8 rode mullen
1 koffielepel venkelzaad
1 eetlepel spek, alleen het wit
1 eetlepel fijn gehakte platte peterselie
olijfolie
citroen
peper
zout

Verwijder de ingewanden en spoel de vis onder de kraan schoon.
Maal de venkelzaadjes samen met het vet fijn met de staafmixer en meng dit met de peterselie.
Vul de mullen met deze pesto.
Pak vier stukken aluminiumfolie of bakpapier.
Leg twee mullen op een stuk folie.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper en verdeel deze over de vier pakketjes.

Laat de vis ongeveer twintig minuten garen in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveer met Siciliaanse bloemkool, klik hier voor het recept.

Muziek terwijl u werkt:
Walkin' on sunshine, Kathrina and the Waves
Come rain or come shine, Billie Holiday

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen