Het was een lunch met alle voors en na's, compleet met toeters en bellen, alles erop en eraan. Zo'n middagmaal waar je u tegen zegt, 's middags tegen een uur of vier, als je gegeten en gedronken hebt voor nog minstens de rest van de dag. Geen boeh, geen bah, geen pap, alleen nog maar u.
Toch kreeg er iemand nog honger tegen het avonduur. Van mij ging nog maar bar weinig uit. Gelukkig lagen er in de koelkast nog tuinbonen te wachten op een mooie eindbestemming.
En kijk, Zoonlief dopte zijn eigen boontjes, in een handomdraai stond er toch nog wat leuks op tafel en de bonen konden het prima vinden met de munt.
Zo sneed het mes weer van alle kanten, sloegen we twee vliegen in één klap, of zoals de Italianen zeggen, vingen we twee duiven met één tuinboon (abbiamo preso due pigioni con una fava).
Marò is smeuïg en bepaald niet schaapachtig, juist lekker hartig met uitschietertjes munt.
recept marò, voor één persoon
70 gram verse gedopte tuinbonen20 gram geraspte pecorino of anders Parmezaanse kaas
ongeveer 25 ml olijfolie
2 blaadjes munt
een kwart van een teentje knoflook
eventueel nog wat zout
Zet water op en kook pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen het buitenste witte jasje van de gedopte tuinboon, dat wat bitter smaakt en doe alleen de groene harten in een kom. Doe de rest van de ingrediënten en een gedeelte van de olie erbij en maal alles fijn met de staafmixer. Controleer de dikte, voeg zoveel olie als nodig toe en proef of er nog wat zout bij moet. Mix nogmaals door. Klaar!
Is dat easy of is dat facile?
Marò is ook bijzonder lekker op een crostino of bij geroosterd vlees.
Eet deze pesto meteen na het mixen op, bij bewaren wordt deze pesto vrij bitter.
Muziek terwijl u werkt:
The chase, Piero Piccioni
Nou marò moeten dus echt eens gaan uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenMet rauwe tuinbonen dus?
BeantwoordenVerwijderenEn Wat een Zoon. Hoe oud is hij? Ik neem hem zo als genero van je over.
Dai?! Weet je zeker dat jij je dochter zo'n suocera toewenst? Hij is 7, matcht dat? Ci metteremo d'accordo.
VerwijderenEn inderdaad, rauwe tuinbonen.
VerwijderenDe leeftijd is perfect (mijn dochter is vijf), maar een schoonmoeder die goed kan koken is misschien wat minder... we zullen eea nog eens zorgvuldig overdenken.
BeantwoordenVerwijderenLeuk idee Antoinette!
BeantwoordenVerwijderenSpannend met rauwe tuinbonen, ga het gauw even proberen, de eerste tuinbonen van het jaar zijn hier net te vinden.
Groet Eric
Succes!
VerwijderenHoi Antoinette,
VerwijderenHeb 'm gemaakt, smaakte heerlijk, er staat intussen een fotootje van de pesto op mijn blog.
Groet Eric
http://cuisinepratique.blogspot.com/2012/04/parmaham-en-pesto-van-tuinbonen.html
Nog nooit gehad, als de groenteman tuinbonen heeft liggen ga ik t zeker prberen, mmm
BeantwoordenVerwijderenHeel gezond! En eens een heel andere pesto dan de gebruikelijke met basilicum en pijnboompitten.
Verwijderen