Saltimbocca alla romana

Dames! Opgelet!

en op en neer
en heen en weer
en gaa-tie weer
en saltimbocca*

en hier en daar
en hoog en laag
en naast elkaar
en saltimbocca

en nog een keer
en rek en strek
en in en uit
en saltimbocca

recept saltimbocca alla romana

Een pond mager kalfsvlees in 8 dunne lapjes
8 plakken rauwe (Parma-)ham
8 blaadjes salie
een flinke klont boter
witte wijn
peper en zout

Sla het vlees indien nodig plat. Doe op iedere lap een plakje ham en een blaadje salie en zet dit vast met een prikker.
Smelt de boter in een pan.
Bak de eerste 4 lapjes kort aan beide kanten, blus met wijn en breng op smaak met peper en zout.
Houd de lapjes warm en bak de overige lapjes volgens dezelfde methode.

Extra lekker met artisjokken alla romana of een romanesco met sesam.

*Saltimbocca betekent "spring in de mond" of "springt in de mond".

Muziek terwijl u werkt:
Sonata, Giovanni Allevi
Van Halen – Jump

4 opmerkingen:

  1. Saltimbocca is een van mijn favoriete recepten. Meestal maak ik een stapeltoren met allerlei groenten. Maar dit smaakt ook heerlijk denk ik. En inderdaad springt het in mijn mond! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je ze ook van tevoren bakken en dan opwarmen in de oven? Ik ben niet zo vreselijk handig in a la minute koken voor gasten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Kitty,
      Deze malse, dunne lapjes zou ik niet opwarmen, echt meteen opeten. Is een stoofpotje misschien een beter idee voor? Kun je een dag tevoren bereiden.

      Verwijderen
  3. Oke, dank voor je reactie. Dan ga ik oefenen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen