Round up: overzicht deelname februari 2012

Elf heerlijke recepten kwamen binnen voor het foodblog event van februari 2012, met als thema Neem een typisch Nederlands of typisch Belgisch gerecht en geef er een buitenlandse draai aan. Motiveer waarom je het gerecht zo hebt veranderd en niet anders. Iedereen bedankt!


Gereon van Culi DL bijt het spits af met zuurkool Landaise, een variant op een Hollandse wintertopper compleet met, zoals voor Gereon gebruikelijk, een wijntip.

Candy in Wonderland maakt in overleg met haar zoon Diddy een heerlijk andere rijstpap, en wel een trendy Masala chai rijstpap.

Nullam Microwaveum verast iedereen met een mooi recept voor met sumac gemarineerde kwartels en tabouleh compleet met een schets van zijn belevenissen in en om de stad Verona en prachtige foto's.

Femke, bekend als Smaakmaakster, smokkelt met stijl Nederlandse pannenkoekjes met Amerikaanse twist de grens over. Femke maakt foto's waar je honger van krijgt.

Gereon van Culi DL zendt alsof het niks is nog een tweede smakelijk recept in en wel Selderijstampot en eendenborst, natuurlijk weer helemaal af met een wijntip.

Wendy, Miss Foodie, kiest voor Marokkaanse ganzenbraadworsten op oranje couscous. Hiermee dient ze meteen een goed doel, een mooie eindbestemming vinden voor ganzenvlees.

Pieter van Hot Cuisine de Pierre laat je het water in de mond lopen met bitterballen van geitenkaas, walnoten, gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Een knapperd die dat nog kan laten verpieteren.

Didi van Haren van Bijzonder Spaans heeft een mooi recept voor een uitsmijter met een Spaanse twist.

Ook Elke van Kijkje in de keuken laat ons verlangen naar Spanje met de stamppot winterpostelein met chorizo en schapenkaas.

Gewichtsconsulente Elisabeth laat ons begrijpen dat lijnen niet hetzelfde is als lijden via haar recept voor zuurkool met boursin, pancetta, dragon en kweepeergelei.

Jacobien van Cobuse presenteert last but not least een pittige snert met een oosterse draai. Eerst zette ze slim in wat ze nog in huis had en daarvan zond ze daarna de verbeterde versie in. Zij motiveerde het hoe en waarom van dit alles uitstekend.

Het was een close finish, maar ik draag het stokje met plezier over aan.............................

Jacobien van Cobuse! 

Is deze relatief nieuwe ster aan het eetschrijffirmament werkelijk net zo pittig als haar inzending? Welk thema zal zij kiezen voor de maand maart? Cobuse? Van harte gefeliciteerd en wij zijn benieuwd naar je!
5 opmerkingen:

 1. Verdiende winnaar, gefeliciteerd Cobuse!
  En nu heb ik weer een hele lijst foodblogs bij om te volgen, als ik nog maar tijd overhoud om in de keuken te staan ;) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt voor de round up :) benieuwd naar volgende maand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste allemaal, hartelijk dank voor deze fijne woorden. Ik kan niet wachten om het thema voor maart 2012 te lanceren :-)
  Zodra ik toegang heb tot het blog van knal ik 't eruit. En ik zal mijn best doen zoveel mensen te motiveren mee te doen! Groeten uit Amsterdam van Jacobien ter Veld, Cobus voor vrienden, weten jullie ook meteen hoe Cobuse is ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.