Italiaanse mosselen vooraf, pepata di cozze

Ooit gingen wij in het paasweekend op de bonnefooi naar de Bretonse kust. Het was prachtig weer en een overnachtingsplaats was niet makkelijk te krijgen.
Zo kwamen wij terecht in een kamer die was ingericht met oog voor detail. Er waren roze handdoeken, roze lampekappen, een roze beddesprei, roze lakens, roze dekens, roze tapijt, roze behang, roze gordijnen, roze kussens, roze zeep.

Het hotel had iets, ein gewisses Etwas, dat je ne sais quoi...
Het rook er indringend naar ranzige frituurolie en het
ademde een sfeer van vergane glorie al was het hotel waarschijnlijk nooit glorieus geweest.

Die sfeer zat hem in de details maar zeker ook in de klantenbehandeling. Wij voelden ons een heer en een dame die per ongeluk in een toneelstuk terecht waren gekomen, of in een sympathieke B-film, gemaakt met te weinig budget.
Wij werden behandeld alsof we vijf sterren waren. Met alle egards, volledig volgens de etiquette. Stilzwijgend werd er van ons vriendelijk verlangd mee te doen aan het theater. Met veel savoir vivre stemden wij al even stilzwijgend in.

Het diner was abominabel maar het werd opgediend met zoveel froufrou en overtuiging dat je het bijna niet kon geloven. Het entree van minuscule derderangs mosselen was werkelijk unique en de rest van het vijfgangenmenu heb ik verdrongen.

Huilend van het lachen kwamen wij op uitstekende springveren bij van alle indrukken.

recept Italiaanse mosselen, pepata di cozze

1 kg mosselen
2 of 3 tenen knoflook
3 flinke eetlepels olijfolie
verse zwarte peper
fijngehakte platte peterselie naar smaak

Maak de mosselen met een borstel goed schoon onder stromend water.
Doe 3 flinke eetlepels olijfolie in een hoge pan en bak hier de gekneusde knoflook in.
Doe de mosselen erbij en bak ze op hoog vuur totdat de mosselen open gaan.
Maal er zwarte peper over en bestrooi met gehakte peterselie.
Et voilà!

Overigens hebben wij de rest van het weekend heerlijk gegeten, maar niet in het hotel.

Muziek terwijl u werkt:
Tussen kunst en kitsch, intro
Rosa, Jacques Brel

6 opmerkingen:

  1. LOL
    Ik zie het helemaal voor me! Hoe verzin je het, alles roze!
    :)
    Ik vind mosselen heerlijk. Ik eet ze veel te weinig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ihihihi... En ik had ook heel lang zo'n moeite om het na te vertellen, dan moest ik weer zo lachen dat ik niet meer uit m'n woorden kwam. Het was te erg! De humor ligt op straat :-)

      Verwijderen
  2. He dat is grappig. Ik had ooit een vergelijkbare ervaring in Duinkerken (!). Bordeelachtig hotel maar erg knus. Ze draaiden de hele tijd dezelfde plaat van Wanda Jackson.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. pepata di cozze = moules marinieres?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat roze had ik nog wel kunnen hebben maar mosselen lust ik niet

    BeantwoordenVerwijderen