.. een sapje of een ristretto?

Deze party pooper doet niet gezellig mee aan de maandagochtenddip. Dat is nou net de dag waarop ik meer energie heb dan op andere doordeweekse dagen, dus je hoort mij niet klagen over het begin van een nieuwe week.

Hoe dat mogelijk is?

Misschien zit het geheim wel in dit zoetsappige drankje met een zeer stevige bite waar je meteen goed wakker van wordt en strak van in het gareel loopt.

Wie hier niet van opveert kan het ontbijt afsluiten met een straffe ristretto of een dubbele cappuccino en een bemoedigende pep talk van een persoon die hem lief is. Takka!

recept straf sinaasappelsapje voor 1 of 2 personen

2 gepelde sinaasappels
2 winterwortels, geschild
2 appels, zonder klokhuis, ongeschild en gewassen
1 stukje verse gemberwortel, 1 cm

Doe alle ingrediënten één voor één in de sapcentrifuge en verdeel het sap over een of twee glazen.

Muziek terwijl u werkt:
Orange whip, The Blues Brothers
7.000 caffè, Alex Britti

2 opmerkingen:

  1. Wow! Ik kan me voorstellen dat die gember een lekkere kick geeft... Behalve de wortels (die zaten al in de carrot cake die ik gisteren bakte) heb ik alles in huis, dus ik ga eens kijken of dit me uit mijn maandagochtenddip kan halen. Alhoewel, dip... Op maandag ben ik vrij, dus de echte dip komt bij mij pas op dinsdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteren nog gemaakt of toch vandaag Femke?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.