pasta met broccoli, kerstomaten en garnalen

Flower power
Alessandro kan heerlijk koken en dat komt mooi uit, want hij is kok. Waarmee ik maar wil zeggen, niet alle koks kunnen koken.

Hij flierefuit met een gezonde dosis fantasie door het leven. Zijn vak oefent hij uit met precisie en nonchalance, met eenvoudige creativiteit. Alessandro staat boven de stof, maar het zal hem worst wezen.
Drie maanden per jaar doet hij de deuren dicht, om bij te tanken in India.

Vandaag een fleurig en kleurig recept van zijn hand, met broccoli in de hoofdrol.
Niemand laat een bloem door de pan dansen zoals Alessandro. Hij neemt de leiding met zwier en benadrukt als een gentleman al haar goede eigenschappen.
Frisgroen, nootachtig knapperig, met rode pieken en roze scheuten. Een lust voor het oog. Jeemig, dat smaakt goeoed! Alsof er een pittige tante op naaldhakken door je mond huppelt.

recept pasta met broccoli, kerstomaten en garnalen

250 verse korte pasta, bijvoorbeeld orecchiette of conchiglie
3 flinke eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 gedroogd rood pepertje
200 gram broccoli gewassen en in kleine roosjes gesneden
10 kerstomaten
100 gram gekookte en gepelde garnalen

Zet een pan met ruim water op, zout het en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd er bij het koken van de pasta rekening mee dat de broccoli in totaal een minuut of 12 gebakken wordt, voordat de saus klaar is.
Verwarm drie flinke lepels olijfolie in de pan. De olijfolie verbindt de elementen, dus wees hiermee niet te zuinig.
Pel de teen knoflook en snijd haar in plakjes. Verkruimel het rode pepertje. Bak de knoflook samen met het pepertje zachtjes in de olie.
Doe de broccoliroosjes bij de olie en wok vijf minuten op flink vuur zodat het nootachtig gaat ruiken.
Snijd nu de tomaatjes in helften, doe ze bij de broccoli en wok een minuut of 3 door.
Doe de garnalen erbij en bak alles nog een minuut of twee.
Mengen met de pasta en meteen serveren.

Gebruik je geen verse pasta, dan de hoeveelheid pasta per persoon naar beneden aanpassen.

Wij eten deze pasta meestal met een glas Lugana ernaast.

Muziek terwijl u werkt:
Cantaloop (Flip Fantasia), US3

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen