Pasta met knoflook, olie en rode peper

Feestje gehad?
Het is een goede gewoonte om na een avondje stappen nog even thuis bij te trekken met je vrienden onder het genot van spaghetti met knoflook, olie en rode peper.

Zelfs als je te diep in het glas van welk type ook gekeken hebt, krijg je het nog voor elkaar dit gerecht op tafel te zetten.
Samen je lippen branden werkt enorm verbroederend na een avond los dansen. En het is een wondermiddel tegen katers, geloof me.
Daarna nog één afzakkertje om het af te leren.
Of twee?

recept spaghetti con aglio, olio e peperoncino

400 gram spaghetti
2 tenen knoflook
2 rode pepers, vers of gedroogd
1 dl goede olijfolie
zout

Zet een grote pan met ruim water op.
Kneus de knoflook en snijd de pepertjes fijn. Verhit de olie en bak hierin zacht de knoflook en de rode peper, totdat de knoflook geel is.
Zout het kokende water en doe er de spaghetti in. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat ze al dente zijn.
Roerbak de spaghetti met de pikante olie.
Meteen  opdienen.

Overigens ook heerlijk als lunchgerecht!

Muziek terwijl u werkt:
The piano has been drinking (not me), Tom Waits

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen