foodblog event februari


Beste bloggers,

In alweer de tweede maand van het jaar 2012 neem ik het stokje over van Didi van Haren van Bijzonder Spaans.

In de wintermaand februari gaan we ons meer dan in andere seizoenen te buiten aan typisch Nederlandse gerechten, zoals snert, boerenkool of hutspot. Daarom bedacht ik voor ons bloggers de volgende opdracht voor het foodblog event:

Neem een typisch Nederlands of typisch Belgisch gerecht en geef er een buitenlandse draai aan.

Motiveer waarom je het gerecht zo hebt veranderd en niet anders.
We hebben een extra dag in de maand februari dit jaar, voor net dat schepje meer originaliteit en creativiteit!

Inzendingen zijn welkom tot en met 29 februari.
Begin maart maak ik een overzicht van alle inzendingen en draag ik het stokje over aan de winnaar van de maand februari.
Deel je Nederlandse of Belgische gerecht met een twist met ons, zet het op je eigen blog en plaats de link ervan als commentaar op deze post. Heb je geen blog maar wil je meedoen, mail me dan op b.scaligera@gmail.com.

Mijn typisch Nederlandse gerecht met een buitenlandse draai is Ras el Hanout-speculaas, dat ik al eerder publiceerde. Wat wordt het jouwe? Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen!

Veel succes en saluti!

14 opmerkingen:

  1. Owww, zou ik durven meedoen? Eens nadenken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Candyinwonderland Ja doen! Ik probeer deze keer ECHT iets in te leveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben jij DE Candy? Doen hoor!
    Het gaat je vast lukken Es, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bijgaand mijn reactie voor dit leuke initiatief. Zuurkool landaise http://culidl.blogspot.com/2012/02/foodblog-event-februari-zuurkool.html?spref=tw

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo, mijn inzending staat er :) http://candyinwonderland.wordpress.com/2012/02/10/foodblogevent-februari-masala-chai-rijstpap/

    (note: kan weer niet reageren met mijn wordpress account!)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziezo mijn inzending voor het foodblog event
    http://www.nullammicrowaveum.com/2012/02/11/met-sumac-gemarineerde-kwartels/

    Groeten, NM

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ga gewoon keihard smokkelen: mijn Amerikaanse pannenkoekjes met Hollandse twist, doop ik hierbij om tot Hollandse pannenkoeken met Amerikaanse twist: http://www.smaakmaakster.nl/amerikaanse-pannenkoekjes-met-hollandse-twist/. Mocht ik nog iets beters bedenken later in de maand, dan hoor je nog van me :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen Antoinette,

    Mooi receptje voor Rozenmaandag, geen andijvie stamp maar een afgeleide met een Sud Ouest touch. Selderij puree met rucola en eendenborst.

    culidl.blogspot.com/2012/02/foodblog-event-februari.html

    Bonne journée

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hi Antoinette,
    Miss Foodie maakte Marokkaanse ganzenbraadworsten op oranje couscous. Mix-and-match!

    http://foodiemoods.blogspot.com/2012/02/voor-volk-en-vaderland.html

    Grtz
    Miss Foodie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is alvast mijn inzending ( http://hotcuisinedepierre.wordpress.com/2012/02/23/foodblogevent-022012/)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anonymous2/23/2012

    Hoi Antoinette,
    Leuk onderwerp!
    Hierbij mijn inzending: http://bijzonderspaans.nl/3714/uitsmijter-met-een-spaanse-twist/ Uitsmijter met een Spaanse twist.
    Groeten van Didi (bijzonder spaans)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi! Toch nog maar meedoen dan? Met mijn oerhollandse stamppot met een vleugje Spaanse weemoed.
    http://kijkjeindekeuken.wordpress.com/2011/11/19/stamppot-winterpostelein-delux/
    Elke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zuurkoolschotel anders. Heb voor de kip boursin, dragon en pancetta gebruikt en kweeperengelei door de zuurkool gedaan.

    http://gewichtsconsulente.punt.nl/?id=610611&r=1&tbl_archief=&

    Had het al eerder gemaakt, dus een beetje valsspelen, maar mijn archief met recepten is al zo groot, dat ik daar toch uit kan putten.

    Veel plezier met de roundup
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beste Antoinette, op de valreep...
    veel plezier met puzzelen!

    http://cobuse.blogspot.com/2012/02/pittige-snert-van-erwt-met-tomaat-verse.html

    BeantwoordenVerwijderen