Vin brulé (Glühwein) van bocht

In december ontvangen wij van Gulle Gever een kerstpakket. Dit Gegeven Paard inspecteren wij helaas altijd kritisch de bek, terwijl deze praktijken gedurende de rest van het jaar streng verboden zijn.

Een greep uit het aanbod:
  • een pot Salsa Tradizionale, traditionele pastasaus van het merk "Het Goede Leven"
  • badschuim met het opschrift "sensual"
  • ragout uit blik
  • worsten die zouden moeten knakken
  • tot marmelade ge-upgrade huishoudjam
  • de wildste cacaofantasiën
  • huis-tuin-en keukenhandigheidjes waarvan wij de toegevoegde waarde maar niet kunnen ontdekken en als klap op de vuurpijl 
  • een literfles rode wijn compleet met schroefdop! Allure: verdacht. Kwaliteit: bocht.
Wat moet je ermee? Helaas kan ik op deze plaats niet voor alles een oplossing aandragen, hoewel...
Goede wijn behoeft geen krans en van bocht maak je vin brulé, om alsnog de harten te verwarmen.

recept vin brulé

175 gram suiker
de schil van 1 citroen
de schil van 1 sinaasappel
2 stukjes pijpkaneel
6 kruidnagels
een snuf nootmuskaat
1 liter rode wijn

Doe de suiker, de schillen en de specerijen in een pan met dikke bodem. Voeg de wijn toe en breng het langzaam aan de kook en roer totdat de suiker helemaal opgelost is.
Houd een vlam bij het oppervlak en flambeer de wijn.
Schenk de wijn door een zeef in een kan.
Meteen serveren.

Muziek terwijl u werkt:
Als Amsterdam eens bergen had, Olga Lawina
De stalmeester, Wim Sonneveld

2 opmerkingen:

  1. Dan hebben wij het beter getroffen. Hier een Fair trade en / of biologisch pakket. Met echt lekkere dingen. Dat blijkt wel, want puber dochter heeft de koekjes met caramel, de fles appelsap, dropjes en chocolade koekjes al soldaat gemaakt.
    Maar je recept onthou ik mocht ik ook weer eens een fles *ahum* rode wijn krijgen.
    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, we hebben het leuk opgelost. Goed dat jullie beter bedeeld zijn met een pakket dat zin heeft, Fairtrade.

    BeantwoordenVerwijderen