Sugo all'arrabbiata, arrabbiata-saus

Geen kwaad woord over saus 'op boze wijze'. Er zit wel wat venijn in door die twee rode pepertjes en je krijgt een flinke stoot vitamine C maar dan heb je het ook gehad.

Wil je een veeg uit de pan? Ga dan als volgt te werk:



recept pasta all´arrabbiata

2 tenen knoflook
2 gedroogde rode pepertjes
olijfolie
400 gram gepelde tomaten, uit blik of vers
peper
zout
400 gram pasta, bijvoorbeeld penne
2 à 3 eetlepels gehakte platte peterselie
geraspte pecorino Romano, of andere harde geitenkaas, of Parmezaanse kaas, of oude kaas

Zet een flinke pan met water op.
Hak de knoflook en de pepertjes kort en klein.
Doe de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de pepertjes. Laat de knoflook niet bruin worden.
Doe er de tomaten bij, die je eventueel in wat kleinere blokjes snijdt en laat de saus pruttelen tot hij de voor jou gewenste dikte heeft.
Proef of er nog peper of zout bij hoort. Als je verse tomaten gebruikt in de zomer kun je hele zoete tomatensmaak wat corrigeren met droge witte wijn, gebruik je tomaten uit blik, proef dan of er misschien wat suiker bij moet.
Doe een handvol (zee-)zout bij het kokende water en doe de pasta erin. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het vuur onder de saus uit en roer de peterselie erdoor.
Direct serveren met pittige pecorino.

Muziek terwijl u werkt:
Rage against the machine, Killing in the name
Red Hot Chili Peppers, Higher Ground
Shout, Shangri-Las

foto met dank aan http://www.counselinglab.com/69/il-sentiero-delle-emozioni-la-rabbia/

4 opmerkingen:

  1. Anonymous2/02/2012

    Was heerlijk, twee dagen van kunnen eten met een beetje aanvulling

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor deze reactie en hopelijk gaat u nog meer recepten van dit blog uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klinkt lekker! Ik zou alleen de peterselie hakken ipv de eetlepels ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt nog lekkerder inderdaad :-). Ik heb het aangepast, grazie!

      Verwijderen