Siciliaanse bloemkool

Als lid van de Eerste Ome Willem Generatie (EOWG) denk ik bij bloemkool in eerste instantie aan bloemkool met een pa-ha-pje. Lekker, maar er is zoveel mogelijk met de cavolfiore.
Vandaag presenteert deze papjesgeitenbrijer voor rakkers en rekels van toen en nu een recept voor Hollandse bloemkool met een Italiaanse slag.
Joepie de poepie!


recept Siciliaanse bloemkool

500 gram bloemkoolroosjes
4 takjes platte peterselie
30 gram droog broodkruim 
30 gram pijnboompitten (Lidl verkoopt goede tegen een goede prijs)
1 eetlepel olijfolie
50 gram kappertjes
8 ansjovis filets
zout en vers gemalen peper naar smaak

Breng water ter hoogte van 2 vingers aan de kook in een pan. Kook hierin de bloemkoolroosjes beetgaar in 8 tot 10 minuten. Giet de bloemkool af en spoel ze af met koud water om het nagaren te stoppen.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Was de peterselie en hak ze fijn. Doe het broodkruim bij de peterselie. Voeg de kappertjes en de pijnboompitten toe aan dit mengsel.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe er de bloemkoolroosjes in. Doe er het broodkruimmengsel over.
Snijd de ansjovis in niet te kleine stukjes en verdeel ze over de bloemkoolschotel.
Strooi er wat verse peper en wat zout over en laat de bloemkool ongeveer een kwartier garen in de oven.

Tip: vervang de bloemkool door een romanesco. Romanesco heeft een iets korte kooktijd.

Muziek terwijl u werkt:
De Film van Ome Willem, tune

2 opmerkingen:

  1. Anonymous1/26/2012

    Heeft u voor mij ook een "gewone" RSS feed (link), dus niet via Google, Yahoo of zo? Dan kan ik de berichten gewoon in mijn mail zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,
    Op Facebook bestaat er naast "Italiaans koken met Antoinette" als persoon ook een pagina met dezelfde titel. Deze pagina heeft een RSS feed, die als het goed is "gewoon" is.
    Saluti,
    Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen