Pijlstaartinktvis (calamaro) met rucola

"Sei una freccia!!"
Dit riep mijn ex-skilerares enthousiast toen ik haar gisteren voorbij stoof. "Je bent een pijl!!" Zon, sneeuw, een strak blauwe lucht en het ging inderdaad als een tierelier.
Heerlijk, met het hele gezin genieten.
Het wintersportgebied is nog geen uur rijden van ons vandaan, dus in deze vakantieperiode gaan we iedere dag op en neer. Wel zo fijn om van alle gemakken voorzien te zijn, als je moe maar voldaan bent .

Voor mijn pijlsnelle jongens maak ik vandaag dit voorgerecht met raketsla, ook omdat Zoonliefje jarig is. En hij is dol op calamari!

recept pijlstaartinktvis (calamaro) met rucola

300 - 400 gram ringen pijlstaartinktvis
1 dl witte wijn
zout
2 eetlepels gesneden platte peterselie
vers gemalen peper
1 blaadje laurier
1 halve teen knoflook, geperst
4 kleine ansjovis filets, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
citroensap
een bosje rucola

Kook zoveel water als voldoende om de ringen onder water te zetten.
Als het water kookt zout je het en doe je er een dl witte wijn bij, de helft van de peterselie, de peper en de laurier.
Voeg dan de inktvisringen toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak ondertussen een dressing van de knoflook, fijngehakte ansjovis, olijfolie, peper en citroensap. Was en droog de rucola en snijd haar dwars door zodat je stukjes krijgt van ongeveer 1 cm lengte.
Giet de ringen af, schep de dressing erdoor en strooi er rijkelijk raketsla over.

Lekker als voorgerecht, maar ook prima als hoofdgerecht met een warm aardappelgerecht erbij.

Muziek terwijl u werkt:
Thunderbirds are go, Thunderbirds theme

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen