Uitgekookte bitterkoekjeskruimeltaart voor Berlusconi

Hebben we wat te vieren? 
Jazeker, maar we blijven wel achter met een bittere nasmaak in de mond.

We serveren Silvio Berlusconi af met een bitterkoekjeskruimeltaart gevuld met ricotta, daar houdt hij zo van, uitgekookt en geschift. 

Erbij een caffè liscio (een espresso, maar letterlijk gladde koffie) en per chiudere in bellezza, als uitsmijter, een glaasje anima nera (zwarte ziel). Rondje van de zaak!

recept bitterkoekjeskruimeltaart

Voor het deeg
300 gram bloem
130 gram suiker
100 gram boter
1 snuf zout
1 ei
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel bloem

Voor de vulling
200 gram ricotta
40 gram suiker
1 ei
200 gram harde bitterkoekjes (amaretti), gestampt

Doe alle ingrediënten voor de bereiding van het deeg in de keukenmachine, op het bakpoeder na. Meng totdat je een homogeen deeg hebt, voeg het bakpoeder toe en meng dat nog kort door.
Bekleed een vorm van 24 cm doorsnee met de helft van het deeg. Zet de rest van het deeg in de koelkast.
Bedek het deeg met de vulling die je als volgt maakt:
Doe alle ingrediënten voor de bereiding van de vulling in een mengkom en schep alles goed door elkaar, totdat je een gladde crème hebt.
Haal het deeg uit de koelkast, doe het terug in de keukenmachine. Laat de keukenmachine gematigd snel draaien en strooi een flinke eetlepel bloem over het deeg, zodat er kruimels ontstaan.
Strooi de deegkruimels over de taart.
Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 40 minuten. Mochten de kruimels te snel bruinen, dek de taart dan voortijdig af met ovenpapier.

Muziek terwijl u werkt
Papi was a rollin' stone , The Temptations
Briciole , Noemi

foto met dank aan http://www.lettera43.it/politica/guide/tutte-le-gaffe-di-silvio-berlusconi_28902.htm/attachment/silvio-berlusconi-ospite-alla-trasmisione-porta-a-porta

6 opmerkingen:

  1. Hahhaah! Wat een grappige post! Ik ben dol op bitterkoekjes! Ik ga deze bewaren.
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Es, Bedankt, leuk!
    Hier is nog een recept met bitterkoekjes. Of deze post ook grappig is moet je zelf maar beoordelen ;-)! http://kokenmetantoinette.blogspot.com/2011/09/amaretto-pompoentaart.html
    Ik wil jouw recept voor naanbrood maken. We houden elkaar lekker bezig! Da's nou zo leuk aan bloggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt als muziek in de oren Antoinette, lekker! Ik wist niet dat je met de keukenmachine kruimeldeeg kon maken. goeie tip!!! Ga ik zeker proberen!!! Ciao!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Felicita8/30/2012

    Het water loopt me -als bitterkoekjesjunk- al in de mond ;-) Maar wat als je geen keukenmachine hebt? Kan 't ook met een staafmixer?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat heb ik nooit uitgeprobeerd. Als je geen keukenmachine hebt doe je het gewoon ouderwets met je handen of met een mixer met deeghaken. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Felicita8/30/2012

    Mille grazie, Antoinette ;-)

    BeantwoordenVerwijderen