Ravioli maken

Ravioli zijn net Sinterklaassurprises!
Ze hebben een lekkere verpakking met een mooie inhoud. Ze zijn vreselijk bewerkelijk,  maar je kunt er al je creativiteit in kwijt.
En als je het goed doet wordt er jaren later nog over gepraat.
Verras je familie op Sinterklaasavond eens met zelfgemaakte ravioli. Da's pas uitpakken!



recept ravioli maken

1 ons gekookte kip
1 ons ricotta
50 gram geraspte Parmezaanse of oude kaas
1 ei
een flinke handvol groene smaakmakers, ik gebruikte vandaag een mengsel van salie, venkelgroen, rucola en peterselie
een snuf nootmuskaat
peper en zout naar smaak

Voor de vulling gebruik ik meestal vleesresten van kippenbouten of kalfsschenkels waar ik bouillon van heb getrokken. Je kunt de kip in dit recept bijvoorbeeld ook vervangen door wat gekookte en gehakte spinazie of wat kort in olijfolie gebakken radicchio, die je daarna fijnhakt.
Zorg dat de vulling smeuïg is. Blijkt de vulling te slap, corrigeer dan met wat paneermeel.
Hak de kruiden kruiden fijn en meng alle ingrediënten in de keukenmachine.

Deeg:
Voor de bereiding van de pasta volg je het recept zelf pasta maken, met dien verstande dat je 200 gram meel,  2 eieren en een kleine eetlepel olijfolie gebruikt voor boven genoemde hoeveelheid vulling. Dit is voldoende voor een voorgerecht voor 4 personen.

Werk met 3 porties, anders gaan de vellen te snel uitdrogen.

Haal de eerste portie door de pastamachine. Ga van dikte 6 naar dikte 4, naar dikte 2, naar dikte 1. Zorg dat de vellen niet te lang worden en gebruik de volle breedte van de pastamachine.  Zo kun je twee ravioli naast elkaar uitsteken.

Verdeel met twee koffielepels de vulling over de pastavellen.

Maak het onderste pastavel eventueel vochtig met een siliconen kwast en wat water.
Dek de vulling toe met een pastavel en steek de ravioli uit.
Herhaal dit tot de vulling en het deeg op zijn.

Ravioli die je met bouillon serveert kun je het best laten drogen op een plank bestrooid met meel, ravioli die je kookt in water en serveert met wat gesmolten boter gearomatiseerd met salie kun je ook laten drogen op polentameel.

Muziek terwijl u werkt:
Beauty is only skin deep, The Temptations
Hot fun in the summertime, Sly & The Family Stone

4 opmerkingen:

  1. Ik wil ook weer eens ravioli maken! Eigenlijk nu, maar hier vandaag hutspot. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook lekker!
    Ik had het rijk voor mezelf, dus ik zag mijn kans schoon. Ravioli maak ik niet als Zoonlief & Zoonlief er zijn, omdat je snel moet werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm, mijn handen gaan weer jeuken...... Misschien volgenden week eens maken... :-)

    BeantwoordenVerwijderen