Krokante kip met amandel, venkelzaad en citroen


"Sei un pollo!" Wat ben jij dom! 

Zelfs kippen mét kop worden al voor dom versleten. Dat hoeven ze niet te pikken.

Kippen maken slim vlees dat snel gaar is en waar je mee kunt blijven variëren. Bijvoorbeeld door het eens anders te paneren.


recept rokante kip met amandel, venkelzaad en citroen

1 pond kipfilet in dunne plakken
1 groot ei
25 gram amandelmeel
1/2 theelepel venkelzaad.
60 gram beschuit
citroensap
peper 
zout
olijfolie

Verkruimel de beschuiten samen met de venkelzaadjes in de keukenmachine. Doe de geraspte amandel erbij en meng het goed door. 
Klop een ei los in een diep bord.
Doe het beschuitmengsel in een diep bord. 

Haal de kipfilets door het ei en dan door het beschuitmengsel.
Bak ze gaar in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. 

Doe er in de pan als de filets gaar zijn het sap van een halve citroen bij en zet daarna het vuur uit.

Muziek terwijl u werkt:
Think, Aretha Franklin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen