Konijnstoofpot

Drie weken geleden is het jachtseizoen geopend.
Grote delen van de Valpolicella zijn officieel jachtgebied en zo ook mijn "achtertuin". Dat betekent vooral in het weekend 's ochtends vroeg al knallen geblazen.
Er wordt vooral gejaagd op hazen, fazanten, duiven en wild konijn.


Vorig jaar is  in een gemeente verderop een jager doodgeschoten door een jager, terwijl hij richtte op een haas. Als wij een vroege herfstwandeling maken, zorgen wij duidelijk als mens herkenbaar te zijn door vrolijk gekleurd voor de dag te komen.

Mijn mannen zijn niet zo dol op wild, hierbij een recept voor tam konijn.

recept konijnstoofpotje

1 konijn van ongeveer 1 kg
1 flinke eetlepel olijfolie
1 sjalot
1 wortel
1 stuk bleekselderij
versgemalen peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1,5 dl kippe- of groentebouillon
1 dl tomatensaus, passato di pomodoro

Voor de marinade:
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
3 laurierblaadjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 sjalotten, gepeld en gehakt

Snijd het konijn in stukken. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat het konijn een nacht marineren in de koelkast. Roer het goed door.

Schep de stukken konijn met een schuimspaan uit de marinade, strooi er versgemalen peper over.

Zeef de marinade goed.
Snijd de sjalot, de wortel en de bleekselderij in kleine blokjes en bak de groenten zachtjes in de olie tot de ui zacht is.
Leg de stukken konijn in een pan en voeg de gezeefde marinade, de bouillon en de passato toe. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 1 1/4 uur zachtjes stoven. 

Doe de peterselie bij het kookvocht, proef of er nog peper of zout bij moet en laat de saus inkoken tot de door jou gewenste dikte

Serveren met plakken gegrilde polenta of gebakken aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten