varkenshaas met salie en witte wijn (carne para Rocìo)

varkenshaas met salie en witte wijn

Vanochtend ging Zoonliefje naar opa om mee te helpen in de moestuin. Toen ik nog eens naar hem zwaaide vanuit de auto had hij al een veel te grote pet opgezet, want dat hoort nou eenmaal bij tuinieren. Hij was er klaar voor, ciao!


Bij thuiskomst had hij voor mij geplukt:
  • laurier
  • rozemarijn
  • munt
  • peterselie
  • salie
Hij weet wel wat Moeders lekker vindt! Heerlijk, die geur van verse kruiden.

Een gedeelte van de salie verdwijnt in het volgende gerecht.

recept varkenshaas met salie en witte wijn

1 flinke varkenshaas
1 eetlepel olijfolie
8 blaadjes salie
1 dl droge witte wijn
versgemalen zwarte peper
zout
1 dl slagroom

Doe de olie in de pan en bak er de salie 3 minuten zachtjes in, zodat de olie de smaak van het kruid opneemt.
Doe het vlees in de pan en schroei het rondom snel dicht. Doe daarna de wijn erbij en breng het vlees op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat de filet ongeveer 20 minuten garen. Controleer regelmatig of er eventueel wat water moet worden toegevoegd.
Doe er na 20 minuten de room bij, roer de saus goed door controleer de smaak van de saus en laat het vlees nog even 5 minuten garen.

Lekker met een frisse salade erbij.

2 opmerkingen:

  1. Anonymous9/26/2011

    Dit is in huize Domingus al jaren een succesrecept - waarvoor nog grote dank, Antoinette! Inmiddels is er een variant bijgekomen die bíjna even succesvol is: (wit)vis met dragon en witte wijn. Vrijwel hetzelfde principe, alleen gaat de dragon er pas bij met de wijn. De vis overigens ook regelmatig; dan wordt hij gepocheerd. En dat zou ook wel eens goed kunnen werken met kip!

    Ciao!
    Shirley

    BeantwoordenVerwijderen