pesto van rucola en amandelen

pesto van rucola en amandelen

De eerste keer proefde ik rucola fuori cottura (niet meegebakken) op een pizza met kerstomaten en buffelmozzarella. Een culinair tripje.

Ruim 15 jaar later heb ik nog steeds vrijwel altijd rucola in huis. Uit de moestuin is deze slasoort soms te bitter, de rucola die je op de markt of in de supermarkt koopt is milder van smaak.


Waar is rucola eigenlijk niet lekker bij? Heerlijk in groene salades, bij carpaccio, in tomatensalade met mozzarella, in pesto, op pasta met tomatensaus en noem maar op.

Simpel en snel, als de kok heel druk is?
Zo dan.

recept pesto van rucola en amandelen

25 gram rucola
ongeveer 10 gepelde amandelen
3 eetlepels zachte olijfolie
(gerijpte) ricotta van geitenmelk

Was en droog de rucola met keukenpapier en meng haar dan met de staafmixer door de olie.
Hak de amandelen met een mes niet te fijn en meng ze door de olie.
Meng de pesto door de pasta.

Rasp de gerijpte ricotta over de pasta. Heb je jonge ricotta, dan kruimel je het erover. Ricotta van geitenmelk is wat zoet van smaak en dat komt in combinatie met rucola nog duidelijker naar voren.

Lekker met een glas rode wijn ernaast.

Muziek terwijl u werkt:
Herman van Veen, Opzij opzij opzij

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen